Piiri pieni pyörii, kaikki siinä hyörii…
Silloin kun EU:hun liittymisestä ja yhteisestä rahaliitosta päätettiin, olin vahvasti liittymisen kannalla. Nyt vuosien jälkeen silmäni ovat auenneet. Suomea viedään Brysselistä (lue. etelä- ja keskieuroopasta) käsin kuin pässiä narussa. Pahinta on meidän puolelta katsottuna kritikkittömyys, ei pystytä mieltämään mitä kokousrumba maksaa eikä huomioida mitä ongelmia monikansallisuuden painottaminen ja vapaampi liikkuminen on tuonut tullessaan. Itsenäisen kansan itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus on vaakalaudalla.
Direktiivit, jotka sääntelevät mm. maa- ja metsätalouden yrittäjien itsenäistä harkintaa, Suomen luonnon oloissa, haittaavat keski- ja etelä- eurooppaa suosivilla säädöksillä yrittäjätoimintaamme. Tästä seuraa väistämättä elintarvikkeidemme kallistuminen ja tarve lisätä ulkomaan tuontia. Pitkällä aikajanalla nämä direktiivit johtavat maaseudun autioitumiseen. Määräyksiä ja tilastointia kyllä riittää. Maanviljelijän leipätyötä haittaamaan on lisäksi valjastettu Ely-keskukset, jotka toimivat itsevaltaisesti ja valvontaa vailla.
Schengenin sopimus laadittiin säätelemään ihmisten liikkuvuutta. Sopimusvaltiot muodostavat niin sanotun Schengen – alueen. Rajavalvontaa höllennettiin. Tästä kertovat EU-kansalaisille tehty Eurobarometri-kyselytutkimuksen kannanotot. Kansalaistemme suurimmat huolenaiheet olivat maahanmuutto ja terrorismi.
EU maat ovat sopineet rikoksista epäiltyjen henkilöiden palauttamisista alkuperämaahan. Espanjan laillinen hallitus on pyytänyt Katalonian itsenäisyysliikkeen aktivistin Carles Puigdemontin palauttamista, koska häntä syytetään kapinan lietsomisesta laillista Espanialaisyhteiskuntaa vastaan. Syytös on vakava ja sen oikeuskäsittelyn kuuluu Espaniaalaiselle oikeuslaitokselle. Kummeksun, että mm. EU maa Suomi on päästänyt Puigdemontin maahan ja maasta pois pidättämättä epäilltyä.
Mitä virkaa luovuttamis- ja vastaavanlaisilla sopimuksilla on kun niitä ei noudateta. Miten EU on reagoinut tai mitä tehnyt estääkseen Passien väärentämisen niille Venäjän oligarkeille, joille on annettu ”ulkonaliikkumiskielto” ? EU on samankaltainen maho lehmä kuin YK. Sitä pitää ruokkia, mutta mitä se antaa vastineeksi ?
EU byrkratian pyöritys on tuonut tullessaan ”matkailun” lajin, päättäjien risteilyn Euroopan neuvoston erilaisten kissanristiäisten ja näitä valmistelevien kokousten välillä. Puhutaan hiilijalanjäljestä ja lentämisen rajoittamisesta veroilla. Päättäjät eivät taida itse osata laskea, miten paljon he aiheuttavat turmiota maapallomme luonnolle edustamiensa maidensa kansalaisten kustannuksella. Ko. risteily olisi vältettävissä nykytekniikalla, nettitekniikkaa käyttäen.
Vain itsenäiset maat pystyvät tarpeeksi nopeasti reagoimaan, jos heillä on riittävän hyvin koulutetut puolustusvoimat ja nykyaikaista sotilaskalustoa. Meillä on orastavaa yhteistyötä Naton kanssa. Tätä yhteistyötä tulee tiivistää. Direktiivit pitäisi käsitellä suosituksina ja niitä tulisi soveltaa, jos itsenäinen maa näin päättää. Ei kiitos eurooppalaiselle sotilasliitolle.
Pohjoismaiden välisen yhteistyön todellinen lisääminen toisi vastapainoa ja antaisi poliittista painoarvoa päätettäessä Euroopan kansojen pärjäämisessä ”kovaa maailmaa” vastaan.
Poliitikot, jotka läpät silmillä katselevat ja kuuntelevat mitä Euroopan mahtimaiden mepit työryhmissään päättävät, tulisi kansalaistemme toimesta ravistella hereille. EU uhkaa budjetissaan leikata avustuksia niskuroivilta jäsenmailtaan. EU Komissio uhkaa korottaan budjettiaan 150 miljardista eurosta 10 miljardilla eurolla. Rahaa ja lainoja joiden takaisinmaksu on kyseenalaista syydetään valtioille jotka eivät ole pystyneet hoitamaan talouttaan. Yritysmaailmassa on kaksi vaihtoejtoa tulosta tai ulos.
EU-direktiivit eivät useinkaan uudista, vaan johtavat lisääntyvään byrokratiaan. Lainsäädösten uudistukset eivät merkitse kaikille turvallisuuden ja parempien elinolosuhteiden parantumista.
Jos lukija vetää sellaisen päätelmän tekstistäni, että haluaisin eroon EU:sta, hän erehtyy. Pyrin tuomaan esille kriittisiä näkökohtia, jotka huomioimalla, EU:ta pitäisi kehittää.
( Kuvat Pisabay ja Omat )