Elämme yhteiskunnassa, jossa pelaamista ja voittamista kannustetaan sekä korostetaan liiaksi. Elämä on rajallisen lyhyt, ei siitä saisi tehdä juoksumaratonia. Tärkeämmät seikat, kuten inhimillisyys ja empaattisuus jäävät helposti kilpajuoksun jalkoihin. Kateus, tuo tuttu ja vaarallinen kansantautimme vie liian usein voiton.
Aina ei tarvitse olla menossa jonnekin tai tulla jostakin. Pitää osata pysähtyä ajattelemaan mitä tekee, mikä miellyttää ja rauhoittua, mennä välillä koisimaan.
Some:lla ja medialla on ”pukin sorkkansa” tässäkin tapahtumaketjussa. Koska ne muokkaavat kansalaisten mielipiteitä. Meille on annettu erilaiset eväät kohdata ympäristömme paineita. Kaikilla ei ole riittävää tietämystä ja paineensietokykyä. Tästä on seurauksena altistuminen manipuloinnille. Mitä tästä seuraa, mitkä ovat vaihtoehdot jatkossa? Lisääntyvät paineet voivat johtaa rikollisille teille tai psyykkisiin sairauksiin.
Jos et halua maksaa ammattiliitolle jäsenmaksua, kartuttaa pohjatonta kassaa ja valtaa, pääset helposti työpaikkakiusattujen joukkoon. Koulukiusaaminen kuuluu erityisesti raukkamaisten nuorten ihmisten joukkovoiman käyttöön. Nämä kaksi esimerkkiä kertovat siitä, miten joukossa tyhmyys tiivistyy.
Sometuksen lisäksi joudut elämäsi aikana kokemaan muitakin tilanteita, jotka vaikuttavat mielenrauhaasi. Jos et halua samaistua koulumaailmassa ”ryhmänjohtajien” seuraajiin, kulkea lauman mukana, voit joutua koulukiusaajien silmätikuksi. Hyvästä oppimisilmapiiristä ei silloin voida puhua.
Mitä näiden kiusaajien sisällä liikkuu, kun he tekojensa jälkeen valehtelevat, rehentelevät sekä yrittävät selittää itselleen tekojensa oikeutusta, päästä poista pinteestä ja tulla hyväksytyiksi. Kiusaajat nauttivat teoistaan vailla inhimillisiä tunteita ja empatiaa.
Miten sinun pitäisi elää, jotta voisit rauhassa keskittyä niihin asioihin, jotka sinua kiinnostavat ja miellyttävät? Olemalla rehellinen, ystävällinen, aito ja oikealla tavalla nöyrä pääset ainakin pahimpien paineiden yli. Nöyrä ei tarkoita kynnysmatoksi heittäytymistä, vaan valmiutta katsoa ”sormien välistä”. Toisen ymmärtäminen ja hyväksyminen, myös toisen sietäminen, kuuluvat oikeaan elämään. Jos edelliset määritelmät toteutuvat elämässäsi, saat olla kiitollinen itseesi, ystäviisi ja yläkertaan.
Sanotaan joidenkin henkilön ”kanootista puuttuvan inkkareita”, niitä tilanteita on vaan opittava sietämään.
( Kuvat Pisabay ja Omat )