TAMPERE, VETOVOIMAINEN KAUPUNKI

Tampere on mukava kaupunki monessakin mielessä. Meillä on luonnonkaunis ympäristö, hyvät liikkumis- ja ulkoilumahdollisuudet. Näitä etuoikeuksia meidän tulisi arvostaa ja pyrkiä säilyttämään. Kaupunkimme väkiluvun kasvu on myönteinen asia. Meidän on hallittava ja ylläpidettävä Tampereen vetovoimaa. Yrittäjien koulutukseen on panostettava. Näin saisimme tämän koulukaupungin kouluttamat ammattilaiset jäämään kaupunkimme.

Yhteiskunta ei toimi ilman yrittäjyyttä ja yrittäjyyteen panostamista. Tukemis- ja ylläpitotoimet tuovat kunnalle ja kuntalaisille tuottoa sekä työpaikkoja moninkertaisesti sijoitettuun pääomaan nähden. Yrittäjyyteen tähtäävää koulutus- ja neuvontapalvelua on lisättävä. Näin saadaan yhteiskunnan rattaat pyörimään ja kuntalasille hyvinvointia. Yrittäjät kyllä tuntevat ongelmansa ja osaavat kertoa niistä kunnan päättäjille. Tällä sektorilla tarvitaan molemminpuolista vuorovaikutusta.
Päivähoitopaikkojen, koulujen, terveyspalveluiden ja muiden arkielämän palveluiden sijoittaminen sinne missä niiden käyttäjät asuvat tulisi huomioida. Asuntorakentamiseen tähtäävää kaavoitusta tulisi suunnata nykyisiin vanhoihin asuinlähiöihin. Asuinlähiöiden toimivuuden ja viihtyvyyden lisäämiseen olisi panostettava. Näillä ratkaisuilla edesautamme säästämään historiallista kaupunkikeskustaa ja kaupunkimaisemaa.
Valitettavasti suuntaus on nykyisin päinvastaista. Lähipalveluita lopetetaan ja palvelut keskitetään suuriin yksiköihin. Joudumme kulkemaan lisääntyvässä määrin paikasta toiseen. Tämä lisää stressiä ja kasvattaa hiilijalanjälkeä. Erityisesti lapset ja nuoret sekä ikäihmiset joutuvat tämän ”pompottelun” kohteiksi.
Rakentamisessa ja liikenneratkaisuissa yksipuoliset ratkaisut eivät saa tulla kysymykseen. Meidän on saatava valita ja kulkea meille parhaiten soveltuvilla kulkuvaihtoehdoilla. Ikäihmisiä ja liikuntarajoitteisia ei pidä unohtaa suunnittelutyötä tehtäessä. Suunnittelijat ja ideanikkarit piirustuslautojen ääressä, ottaa pää pois pilvistä ja pitää jalat tiukasti maassa.
Pidetään huolta tästä kaupungista.

 

(Valokuvat ovat omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up