LUPAUKSIA, LUPAUKSIA, LUPAUKSIA…

Härmälänrannan alueen asukkaat odottavat edelleen kesän virkistysaluetta, uimarantaa. Se on suunnitelmissa merkitty osaksi Aaretti Niemisen puistoa.

 

Kysyin Tampereen kaupungin kaupunkiympäristöpalvelusta hankkeen etenemisestä ja sain joitakin vastauksia ko. asiaan liittyen. Tässä on lyhyesti referoituna kysymyksiä ja vastauksia:

Missä vaiheessa ovat uimarannan suunnittelutyöt? ”Yleissuunnitelma on päivitetty, mutta rakennussuunnittelua ei ole vielä aloitettu”.

 

Onko uimaranta-alueen pohjakartoitustyö tehty? ”Kyllä siinä määrin, että suunnitteluratkaisut on viety yleissuunnitelmatasoiseksi”.

Onko aikomusta suunnitella uimaranta-alueelle pääsyä/kulkureittiä muillekin kuin kävelyä ja polkupyöräilyä harrastaville? ”Härmälänrannan tulevaa uimarantaa ei ole tarkoitus suunnitella vaativimpien esteettömyyden laatutasoluokitusten mukaisiksi”.

Jos ei, miksi vanhuksille, vammaisille ja muutoin autolla liikkuvilta rajataan kulku uintipaikalle? ”Omalla autolla ajamista uimapaikoille saakka ei ole turvallisuussyistä mahdollistettu”.

 

Onko tarkoitus varata ko. kulkumuodoille pysäköintitilaa? ”Pysäköintimahdollisuudet perustuvat läheiseen kadunvarsipysäköintiin”.

Arvio töiden aloittamisesta ja uimarannan valmistumisesta käyttöön? ”Kohteen investointi- ja ylläpitorahoituksesta tehdään päätöksiä syksyllä 2022, joten rakennustöiden aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Hankkeen laajuudesta johtuen aloituksesta valmistumiseen menee vähintään kaksi vuotta”.

Alueella asuu ja uimaan haluavat varmaan muutkin kuin kävelijät ja polkupyöräilijät. Arvailun varaan jää, miten paikalle päästään auttamaan todellista ensiapua tarvitsevaa.

 

(Kuvat asemakaavasta ja omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up