Lasten leikkiturvallisuus on ykkös asia. Korostan, että ohessa kirjoitettu perustuu pitkäaikaiseen kokemukseen ja siinä esitetyt ohjeet olisi hyvä huomioida leikkialue käytännöksi.
Taloyhtiöissä lasten leikkipaikkojen turvallisuus valitettavan usein laiminlyödään. Erityisesti keinujen osalta pitäisi tarkoin harkita, jätetäänkö ne talveksi paikoilleen. Säästetäänkö keinujen irrotus- ja asennuskustannuksissa.
Hyvä käytäntö olisi, että taloyhtiöt tilaisivat huoltoyhtiöltä keinujen siirtopalvelun talvikauden ajaksi talvisuojaan. Samassa yhteydessä tarkastetaan kaikkien muidenkin leikkikalusteiden ja paikkojen turvallisuus, korjataan havaitut puutteet ja laaditaan tarkastuspöytäkirja. Työ tulisi sisällyttää jo alkuvaiheessa huoltosopimukseen.
Liian usein lasten leikkipaikat näyttävät talvella kuvan mukaisilta, hoitamattomilta ja lasten turvallisuudesta piittaamattomilta alueilta.

 

Ohessa ovat Tukesin ”viralliset” ohjeet:  https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/kuluttajille-tarjottavat-palvelut/leikki-ja-huvipuistot/leikkikentat

( Kuva; oma otos )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up