SAVUPIIPPU HÄRMÄLÄNRANNAN VASTUULLA

Kun ostat asunto-osakkeen, vastuusi ja velvoitteesi liittyvät ko. taloyhtiön ylläpitoon. Tampereen Härmälänrannan alueella vastuullesi tulevat myös ”Piippusopimuksen” velvoitteet. Taloyhtiöiden vastuu perustuu 17.5.2006 tehtyyn asemakaavasopimukseen n:o 8000 (tontti 837-301-928-8).  Piippu ja Verstas rakennus ovat nykyisin seurakunnan omistuksessa. Sopimuksen mukaan vanhan teollisuus savupiipun korjaus- ja perusparannuskulut tulevat kytkykaupassa taloyhtiöiden vastattaviksi.

Kun ikää kertyy, siitä seuraa rakenteiden rupsahtaminen. Ko. piipulle tehtiin jokunen vuosi sitten perusteellinen kunnostus. Korjaustyöstä huolimatta viime vuonna piipusta alkoi varista tiilenpalasia. Piipun juurella oleva alue suljettiin aidalla ja alueellinen rakennusliike kertoi kunnostavansa piipun takuutyönä ko. vuoden aikana. Työt eivät ole edenneet aikataulussa vaan ovat edelleen kesken.
Olen tottunut vaatimaan urakoitsijalta takuuta tehdystä työstä. Sitten kun piippu tulee korjatuksi, pitäisi puolueettoman rakennusammattilaisen suorittaa tarkastus ja hyväksyä korjaustoimet. Rakennusurakoitsijan pitäisi myöntää tehdylle työlle takuu. Tämä on ehdottomasti taloyhtiöiden edun mukaista.
Härmälänrannan alueelle nousee vuosien varrella lisää asuintaloja. Tämän johdosta maksajien määrä kasvaa. Tästä huolimatta vastuukysymykset tulisi ottaa uudelleen keskusteluun. Kysymys on teollisuushistoriallisen kohteen suojelusta ja säilyttämisestä. Minun ajattelutapani mukaan kustannukset kuuluisivat kaikkien kuntalaisten maksettaviksi.
Markku Lehtinen, kuntavaaliehdokas Tampereella (kok)

(Kuvat omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up