TIETOA HÄRMÄLÄN KOULUREMONISTA

 

Härmälän koulutalo on ollut käyttämättömänä Kirjastoa lukuun ottamatta muutaman vuoden. Olen käynyt siellä 1960 luvun loppupuolella kansalaiskoulun, siksi rakennuksen jatkokäyttö kiinnostaa. Sain Tampereen kaupungilta ystävällisen vastauksen esittämiini kysymyksiin, joita ohessa referoin.

 

Kysymykseeni, milloin remontti alkaa, kerrottiin ”Nyt on käynnissä toteutussuunnitteluvaihe, jonka jälkeen haetaan rakennuslupa ja kilpailutetaan rakennusurakat. Hankesuunnitelman mukainen aikataulu työmaan käynnistymiselle on kesäkuu 2023”.

Remontin yhteydessä koulurakennus peruskorjataan kattavasti. ”Kaikki vaurioituneet ja riskejä aiheuttavat rakennusosat poistetaan ja uudistetaan. Talotekniikka uudistetaan. Rakennuksen esteettömyyttä parannetaan. Lisäksi tehdään oppimisympäristön edellyttämiä tilamuutoksia. Myös kirjaston tilat uudistetaan”. Tämä kirjastoremontti tosin ihmetytti, koska siellä jokin aika sitten tehtiin remontti.

Härmälän koulu on ilmeisesti käyttöön otettavissa elokuussa 2025. Toivoa sopii, että entisistä julkisten rakennusten suunnittelu- ja rakennusvirheistä olisi opittu tekemään parempia, pitkässä juoksussa kestävämpiä, rakenneratkaisuja.

Olennainen virhe tehdään, jos suunnitelmat laaditaan ja remonttifirmat valitaan perinteisesti halvimman vaihtoehdon mukaan. Toinen olennainen virhe olisi rakennusvalvonnan laiminlyönti, johonka ei pitäisi sortua.

 

Markku Lehtinen, Tampere

(kuvat ovat omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up