KAAVOITUSNÄYTELMÄ JATKUU

 

Kirjoitin jokin aika sitten Tampereen kaupungin kaavoituspaniikista. Keskustelu jatkuu. Linnainmaalla järjestettiin keskustelutilaisuus Härmälän leirintäalueen siirtoaikeesta Niihaman alueelle asuinrakentamisen tieltä. Kuntalaisia oli runsaasti paikalla. Tilaisuudessa suunnitelmat saivat arvostelua, buuauksien sävyttämänä. Tämä ja vastaavanlaiset tilaisuudet järjestetään ja muodostuvat usein lähinnä kuntalaisten paineenalennus tilaisuuksiksi. Käytännön muutoshyötyä suunnitelmiin näillä tilaisuuksilla ei käytännössä juurikaan saavuteta.

Kuntalaisten vastustuksesta huolimatta Yhdyskuntalautakunta ajaa näitä aivoituksiaan runnoen päätökset eteenpäin, läpi kaikkien oikeusasteiden. Siinä touhussa ei välitetä kustannuksista, me kuntalaiset ne kuitenkin maksamme.

Kaavoitussuunnittelussa kaupungin luontoarvot ja viheralueiden säilyttäminen jäävät usein toiselle sijalle.  Tästä toiseksi esimerkiksi sopii Golfkentän siirtoaikeet Nurmi-Sorilaan, suunnitellun uudisasutuksen tieltä. Edellä kerrotut hankkeet eivät tue ajatusta ja kuvaa Tampereen matkailu- ja luontoystävällisestä.

Päätökset jyrätään tavoitteena kasvattaa kaupunkiamme suuremmaksi ja kauniimmaksi. Mitä me nykyiset kaupunkilaiset tästä hyödymme. Lähtisin tavoittelemaan mieluiten kokonaisuutta, jossa nykyisten kuntalaisten Palvelut, Asuminen, Liikenne ja Maankäyttö (PALM) saataisiin ensisijaisesti hoidettua kuntoon. Meillä on rutosti töitä saavuttaaksemme nämä päämäärät.

Oikeutetusti voidaan todeta negatiivisen ja asioita arvostelevan kirjoittelun tarpeeton kielteisyys. Toisaalta tarpeeton hymistely tyytyväisestä kotikaupungistamme karisee, kun asioihin ja asiayhteyksiin tarkemmin perehtyy. Tämä äijä ei arvostele arvostelun vuoksi. Pyrin herättelemään ajatuksia ja avaamaan sumentuneita silmiä.

Toisinaan tulee ajatelleeksi, miten passiivisia olemme. Pitääkö meidän ottaa vastaan, hyväksyä, kiittää ja kumartaa näille kalliille suunnitelmille ja päätöksille. Eikö voitaisi joskus laittaa tosissaan kampoihin.

Ja lisää pukkaa; Hatanpää, Eteläpuisto, Iidesranta…

(kuvat ovat kopioita lehtikirjoituksista ja kaupunkisuunnitelmasta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up