LISÄÄNTYYKÖ VAPAA-AIKA?

Vapaa-aikaa työn ja kodinhoidon vastapainoksi ei useinkaan ole riittävästi. Ansiotyöhön ja kodinhoitoon käytetyn kokonaisajan vastapainoksi jää usein vähän aikaa sosiaaliselle kanssakäymiselle.

Mitä luulette, lisääntyykö vapaa-aika uusien joukkoliikenneratkaisujen seurauksena? Nyt olisi hyvä tilaisuus tehdä henkilökohtaista seurantatutkimusta. Ts. kellottaa ennen ratikan käyttöönottoa (9.8.2021) omaan työn ja vapaa-ajan matkoihin käytetyt ajat.

Kun ratikka on käytössä, voisitte verrata tuovatko joukkoliikennemuutokset lisää vapaa-aikaa. Kiinnostavaa voisi olla miten ratikkapysäkkien, bussipysäkkien paikat sekä siirtymäkävelyt odotusaikoineen vaikuttavat kokonaismatkan ajankäyttöön. Bussilinjojen muutokset johtavat asiakkaat käyttämään yhteyksiä, jotka käytännössä ainakin osittain ovat ratikan syöttökuljetuksia.

Ennenkuin ratikkayhteyksiä rakennetaan lisää, tulisi asiakkaiden käyttökokemukset huomioida. Erityisesti silloin kun/jos uudet joukkoliikenteen kuljetusmuodot vähentävät vapaa-aikaa. Ratikkalinjojen lisäämisen ei pitäisi perustus kiireeseen tai suunnittelijoiden unelmiin vaan käyttökokemuksiin sekä huomioiden kuntalaisten taloudelliset voimavarat.

Markku Lehtinen, Tamperelainen kuntavaaliehdokas (kok)

”Tykkää, jos olet samaa mieltä. Kommentoi kun haluat kertoa mielipiteesi. Erityisesti toivon postauksen jakamista edelleen omille sivuillesi ja ystävillesi.  Kiitän etukäteen yhteistyöstä”

 

(Kuvat omia otoksia; ”Värivirheellinen ratikka”)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up