PIRKKALAN OSTOSPARATIISI ON UHATTUNA

Pirkkalassa, Tampereen rajalla on Partolan alue, joka tarjoaa molempien kuntien asukkaille ja kauempaakin tuleville asiakkaille mainion ostosparatiisin. Alueella on monipuolinen valikoima eri alojen tavarataloja ruuasta rakentamiseen, kaikkea löytyy mitä elämässä tarvitaan. Erityisen positiivisena koetaan hyvät pysäköintimahdollisuudet kauppaliikkeiden välittömässä läheisyydessä. Asiakasystävälliseksi alueen tekee ostosten kuljetusmahdollisuudet omalla autolla kotiin.

Suunnitteilla oleva osayleiskaava on tuhoamassa nykyisen ostosparatiisin. Suuri osa parkkipaikoista on kaavassa suunniteltu muutettaviksi asunnoiksi. Tärpiksi ja myyntivaltiksi on otettu mahdollisen uimahallin tai päiväkodin rakentaminen. Näin meneteltiin myös Härmälän rannan rakentamisen aloitusvaiheessa vuoden 2010 paikkeilla. Luvattiin monitoimitalo uimahalleineen, vaan saatiin ruma parkkitalon rötiskö. Luvattiin myös uimaranta, joka on edelleen suunnittelupöydällä.

Pirkkalassa on runsaasti maa-alueita, jota voisi hyödyntää ja kaavoittaa asuntorakentamiselle. Suunnitelma toteuttaa Tampereen mallia, suunnitellaan ja kaavoitetaan pakkomielteisesti alueita, joissa voidaan toteuttaa henkilöautoihin kohdistuvaa rasismia, syrjintää.

Sen lisäksi, että kaavoitussuunnitelman toteutuminen haittaisi asiakkaiden kulkua, se kohdistuu myös rankasti yrittäjiin ja yrittäjyyteen. Ketkä tässä voittaisivat, no tietysti grynderit, jotka saisivat rakennettavakseen uuden slummialueen.

Edellä mainittu hanke on vielä yksityisautoilun syrjintää kannattavien poliitikkojen ja suunnittelijoiden unelmana. Tässä vaiheessa olisi syytä rynnätä vastarintaan, tehdä jalkatyötä esimerkiksi hanketta vastustavan adressin muodossa sekä vaikuttaan päättäjiin, jotta vältyttäisiin ostosparatiisialueen tuhoamiselta.

 

Kuvat ovat omia otoksia tai sieppauksia. Vastaan tarvittaessa vain suomenkielisiin kommentteihin. If necessary, I only respond to comments in Finnish.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up