VASTUUNTUNTO ON LUOTETTAVUUDEN AVAIN

Salassapitosopimukset ovat toisinaan tarpeellisia. Niillä rajoitetaan asiaankuulumattomien henkilöiden, esimerkiksi kaikkivaltiaiden toimittajien puuttumista tärkeinä pidettäviin suunnittelu ja turvallisuus tietoihin.

Tärkeinä pidettäviä asioita ovat mm. maamme turvallisuuspoliittiset suunnitelmat ja sotilaalliset järjestelmät sekä teollinen, tekninen ja kaupallinen tietotaito.

Mitä hyötyä salassapitosopimuksista, pienempi arvoisissakin on jos vuototapauksissa asioita ei tutkita ja tarvittaessa rangaista. Otsikkoaihe on yksi esimerkki, joka sotii kansalaisten oikeustajua vastaan.

Erityisen vaarallisia ovat hallituksen ja hallintokoneiston suhmuroinnit maamme etujen vastaisesti. Näissä tapauksissa näytetään vaan silitettävän päätä ja valitettavan, että voi voi kun tuli sössittyä.

 

Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa ministerit ja poliittisesti valitut johtajat eivät ymmärrä erota ko. tapauksissa. He ajattelevat oman edun korkeammalle sijalle kuin maan edun. Tätä periaatetta oikeuslaitos näyttää tukevan syyttäjälaitoksen ja oikeuskäytännön avustuksella.

Kansalaisten tulisi vaatia äänekkäämmin päättäjiltään Vastuuntuntoa!
Markku Lehtinen, Tampere
(Kuvat ovat lehtileikkeitä)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up