LÄMMINTÄ SÄÄTÄ JA -POLITIIKKAA

Kesä on kallistumassa syksyyn. Huolimatta ilmastonmuutoksesta, lämpötilat laskevat talvea kohti mentäessä. Kulunut kesä oli melko normaali suomalaisten kesä. Hyttysiä ja muita pörriäisiä oli mökillä kiusaksi asti. Vielä kun päästäisiin vähemmällä meteorologien ja median helle- ja myrskyvouhotuksilta. Ymmärrän sään arvaamisen vaikeudet. Toisaalta, samankaltaisista korkea- ja matalapaineiden vaihteluista, tehdään toistuvia kulkureitti- ja ajoitusvirheitä. Jotenkin odottaisi parempaa tulosvastuullisuutta sääprofeetoilta.

Ei sen puoleen, kesäistä vouhotusta on ylläpidetty myös poliittisella temmellyskentällä. Oppositio profeettojensa avustuksella on tehnyt aktiivista työtä suomalaisten ja suomalaisuuden mollaamisella ulkomaita myöten. Siitä on ollut vastuullisuus kaukana. Myönteisenä tapahtumana pidän eduskunnan kesälomatauon keskeyttämisvaatimusten torppaamista. Jäitä hattuun kansan demokraattisesti valitseman hallituksen kampittamisyrityksille. Hallitukselta vaaditaan joustavaa ja päättäväistä hallituspolitiikkaa. Kunnian kukko ei laula, jos persut ja ruotsalaiset eivät huomioi yhteistyön tärkeyttä.

Hallituksen tulee purkaa yhteistyöllä edellisen hallituksen velkarahalla sponsoroimat talouspoliittiset virheratkaisut. Tehtävä on erittäin vaikea. Työrauhaa tarvittaisiin, mutta sitä on turha vihervasemmistolta odottaa. Tehtävänä on lukuisten Suomelle positiivisten muutosten tekeminen.  Itsestään selvää on, että hallitus joutuu tekemään kansalaisten elintasoon kohdistuvia kipeitä leikkauksia ja muutoksia. Nyt pitäisi hyväksyä tiukka talouspoliittinen linja. Ajatellaan tulevaisuuteen, koska vain näillä eväillä vältämme Suomen ja suomalaisuuden konkurssin.

Politiikassa mukana oleminen vaatii myös periksi antamista ja joustavuutta. Aina ei voi saada mielipiteitään läpi ja samalla kerätä sulkia hattuunsa. Toisaalta tuuliviiriksi ryhtyminen johtaa turmioon. Poliittisen energian käyttäminen Argeologisten poliittisten hakkuiden ylläpitämiseen vääristää tarkoituksella maamme todellisten ongelmien kuvaa. ”Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään” vanha perusviisaus kunniaan. Tällä en tarkoita historiassa tapahtuneiden virheiden ja kauheuksien huomioimista. Eletään tässä päivässä, suunnitellaan tulevaisuutta.

Markku Lehtinen, Tampere

(Kuvat siepauksia)

Vastaan tarvittaessa vain suomenkielisiin kommentteihin. If necessary, I only respond to comments in Finnish.

Lähetetty julkaistavaksi Aamulehteen ja Tamperelaiseen 18082023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up