Viime päivinä on keskusteltu lapsiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalisten väkivaltatapausten, raiskausten lisääntymisistä. Näiden, törkeiden, ihmisen henkiläkohtaiseen koskemattomuuteen kohdistuneiden rikosten määrän kasvu on tapahtunut samaan aikaan mm. pakolaisongelman kanssa.

 

Radio-ohjelmassa viime vuonna haastateltiin ”asiantuntijaa”. Hänen mielestään pakolaisten radikalisoituminen on itse asiassa vapaamman länsimaisen kulttuurin aikaansaama reaktio. Olemmeko siis itse syyllisiä ongelmaan? Minulle sana ”radikalisoituminen” tuo mieleen median tavan käsitellä silkkihansikkain vakavaa maailmanlaajuista pakolaisongelmaa. Länsimaiden mediassa ja poliitikkojen taholta on alettu ylikorostamaan monikulttuurisuuden  merkitystä ja kansojen sotkemista.

Aamulehden otsikossa 17.1.2019 kirjoitettiin ”Kova tuomio ehkäisee heikosti rikoksia”. Pitäisikö rikollisten päästä törkytöistään vielä helpommalla. Tämä suuntaus näyttää olevan nykyisen kaikkitietävän ja kaikensallivan nuoren Diili-sukupolven lääke turvallisempaan yhteiskuntaan.

Raiskausten rangaistusasteikkoa, kuten myös muiden vakavien ihmiseen intimiteettiin kohdistuvien rikosten rangaistuksia pitäisi huomattavasti korottaa. Niistä pitäisi automaattisesti seurata vähintään yli neljän vuoden vankeusrangaistus.

Myös poliisien määrän lisäämisestä on keskusteltu. Lähes kaikki puolueet ovat asettuneet poliisien lisäämisen kannalle. Tosin tämä keskustelun aihe ei ole uusi. Hallitusohjelmissa on luvattu poliisien resurssien lisäämistä. Tämä keskustelun aihe ja lupaukset toistuvat vuodesta toiseen samalla todennäköisyydellä kuin luonnossa kuun kierto maapallomme ympäri.  Jos jostain pitäisi karsia väkeä niin poliisi ylimmästä johdosta. Niillä varoilla rahoitettaisiin poliisikunnan lisäämistä ja koulutusta. Poliisien määrän vähetessä kansalaisten turvattomuus lisääntyy. Rikolliset ainekset löytävät kyllä aseita, vaikka kuinka niiden saatavuutta rajoitettaisiin. Miten suojaudut aseettomana siviilinä?

Poliisin resurssien kohdistaminen todellisiin ongelmiin on myös tarpeen. Kansalaisten oikeusturvaa ei erityisemmin lisää autoilijoiden 40 km/h nopeusrajoitusten kyttääminen valvonta-autosta. Valvonnan pitäisi kohdistua kaikkiin, myös jalankulkijoiden ja polkupyöräilijöiden liikkumisen valvontaan. Näiden rikkeiden rangaistusmaksuista on säädetty laeissa. Lainsäätäjä ei ole tarkoituksettomasti säätänyt liikennerikkomuksista rangaistuksia vain yksityisautoillijoille.

Mediassa väännetään otsikoita poliisien ”väkivallasta”. Joka kerta kun poliisit työssään, rehellisiä kansalaisia suojellakseen, käyttävät asetta tai etälamautinta pidätystilanteessa, revitellään uutisia liiallisesta poliisiväkivallasta. Kun rikollinen kiinniottotilanteessa vastustaa, puree poliisia, oikeudessa katsoo, että kysymyksessä ei ole poliisin väkivaltainen vastustaminen. Vastaavanlaiset oikeuden tuomiot rapauttavat oikeuslaitoksen uskottavuutta, haluta rangaista rikollisia. Oikeuslaitos pitäisi laittaa täysremonttiin. Poistaa tarpeeton hovioikeusjärjestelmä ja rikollistensuosijat tuomarikunnasta. Erityisesti myös valtiota ”kuppaavat” rikollisia avustavat juristit pitäisi asettaa tarkemman valvonnan kohteiksi.

Poliisin tulee suojella tehokkaasti myös itseään ja työtovereitaan. Onko parempi, että rikolliset ampuvat/tappavat poliiseja sekä suojattomia siviilejä?

Kansalaisten tulee saada myös itse puolustaa omaa ja perheensä koskemattomuutta sekä omaisuuttaan. Itsepuolustuksen kriminalisointi kynnystä pitää reilusti laskea. Erityisesti maaseudulla poliisien rikospaikalle saapuminen voi kestää jopa tunteja. Odota siinä sitten hädissäsi virkavaltaa. Esimerkkinä hampaattomasta oikeuden päätöksestä on Tuupovaaran kirkon tuhopoltto. Tuomio 2v 8kk ei vasta kansalaisten oikeustajua. Törkeä tuhotyö nimikekin on mielestäni kyseenalainen, koska kirkossa olisi saattanut olla myös ihmisiä.

Mitähän herra Platon sanoisi, jos eläisi tässä maailman ajassa ?

 

( Kuvat Pisabay ja Omat )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up