Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole paneutua yksityiskohtiin tai tehdä syväluotaavia arvioita Kiinan valtatilanteesta. Tavoitteena on julkituoda kansalaisen syvä huoli maailmantilanteen negatiivisista muutoksista.
Nykyimperialismi toimii ja hallitsee maailmaa. Tästä hyvänä esimerkkinä itäiseltä maalta, oikein mallimaana, voidaan pitää Kiinaa. Erityisesti nykyisen johtajansa, voidaan tituleerata diktaattorina, valtakaudella Kiina on lähettänyt lonkeroitaan lähialueiden lisäksi myös muihin maanosiin.
Muinaisian aikoina Kiina suojautui todellisia ulkoisia vihollisia vastaan valtaisan muurin tuomalla suojalla. Muuri toimii nykyisin lähinnä turistirysänä
Kiina luopui v. 1841 Hongkongista ja myöhemmin v. 1997 otti sen taas hallintaansa. Näennäisesti itsenäinen alue on eräs rahamaailman suuria keskuksia. Hallinnon demokratiasta ei kuitenkaan voida puhua, koska Manner-Kiina toimii siellä painostaen, itsevaltiaan tavoin. Hongkongin asukkaat marssivat nyt kaduilla vaatien demokratiaa. Demokratiaa ei voida saavuttaa niin kauan, kun Kiina pitää maata pihtiotteessaan. Hongkongin aluejohtaja Carrie Lamin on Kiinan ”kenraalikuvernööri”, jota mielenosoittajat vaativat eroamaan. Hongkongissa pidettyjen vaalien ehdokaslistalla sai olla vain Kiinan hallinnon hyväksymiä ehdokkaista. Mitä tekevät YK ja länsimaat, eivät mitään, Brittejä lukuun ottamatta. Tästä tuenosoituksesta nostan heille hattua. Nyt mielenosoittajat pyytävät Yhdysvaltoja puuttumaan tilanteeseen.
Taiwan on itsenäinen maa. Sielläkin Kiina pitää maata lähipiirialueenaan ja painostaa aluetta sotilaallisella uhalla. Yhdysvallat on myymässä Taiwanille lisää aseistusta. Kiina on tuominnut Yhdysvaltain asemyynnin, koska pitää Taiwania osana imperialistista maailmanvaltaansa. Aseiden hankkiminen tai niiden käyttäminen ei koskaan saa olla  myönteinen tapahtuma. Pienen saarivaltion itsenäisyyttä on kuitenkin tuettava ja ylläpidettävä sen koskemattomuutta. Viimeksi Kiina määräsi maan lentoyhtiöiden käyttämään nimissään Kiinan tunnuksia.
Tähänkään konfliktitilanteeseen YK ei ole halunnut tai pystynyt puuttumaa. Tämä osittaa maailmanjärjestön ”hampaatonta” käyttäytymistä. Perussyyt ovat peruskirjan artiklojen sisällössä. Ne antavat liiaksi valtaa valtioille, joiden yhteiskuntajärjestys ei perustu demokraattisiin toimintamalleihin.
Kiinan historia on verinen. Siellä on asioiden ratkaisumenetelmänä ollut useimmiten aseisiin tarttuminen. Demokraattinen hallintakoneisto ei ole tullut tavaksi. Sitä vastoin on käytetty ”hajota ja hallitse” mallia. Kuvassa satunnainen matkailija on saapunut ”Taivaallisen rauhan aukiolle”. Tällä aukiolla tuhannet Kiinan kansalaiset saivat taivaallisen rauhan vuoden 1989 verilöylyssä. Tuolloin Kiinan demokratiakehitystä kannattaneet murskattiin näille katukiville.
Kiina rakentaa Intian valtamerellä, omimilleen saarille ja riutoille, jotka ovat kaukana mannerkiinasta, sotilastukikohtia. Sotilastukikohtia, joilla se pystyy vaikuttamaan lähialueiden tapahtumiin ja sotilaallisiin pyrkimyksiin. Tavoitteena ”Lebensraum”, elintilan laajentaminen Hitlerin oppien suuntaisesti.
Kiinan väkiluku kasvaa huimaa vauhtia. Kansa tarvitsee ruokaa. Johdon on sitä hankittava, jotta kansa pysyy heille uskollisena. Kalastuslaivasto tarvitsee lisää tilaa ja valtaa sitä väkivalloin. Kuvassa Kiinan sotalaiva kolaroi, pelottelee, Vietnamilaista kalastusalusta valloittamiltaan kalastusvesiltä.
Toinen huomioitava seikka on kasvava polttoaineen tarve. Samoilla alueilla on useita vielä käyttämättömiä merenalaisia öljy esiintymiä. Alueelle on nyt kova kilpajuoksu.
Afrikassa Kiina on hankkimassa jalansijaa monessa alikehittyneessä maassa. Näistä maista Kiina rahtaa arvokkaita malmi- ja öljyrikkauksia, maksaa tuotteista pilkkahinnan, tuoden ideologista kehitysapuaan näihin alikehittyneisiin maihin. Monet Afrikan maat, jotka ajettuaan länsimaalaiset pois alueiltaan, eivät ole pystyneet sen jälkeen rakantamaan demokraattista hallinto ideologiaa.  Hallinnon ovat kaapanneet heimopäälliköt, jotka eivät karsasta vähemmistön alistamista. Tälle johtavalle luokalle riittää, kun heille virtaa maallista mammonaa.
Seuraavaa loikkaa Kiina on tekemässä Etelä-Amerikkaan. Menetelmät ovat samat kuin Afrikassa. Maiden rikkauksia viedään Kiinaan, pohjattomaan tarpeeseen, pienellä rahalla ja vastineeksi annetaan jalostettua Kiinalaista kommunismia maailman ”pelastamiseksi” demokraattisilta aatteilta
Menetelmät ovat yhteneväisiä Venäjän käyttämille toimenpiteille, joita se harrastaa mm. Syyriassa, Krimillä ja Ukrainassa. Sävyeroja maiden menetelmien välillä on, mutta lopputulostavoite on sama. Demoneja näkevät valtiomiehet muka puolustautuva, vaikka realistista uhkaa heidän naapurimaidensa taholta ei ole olemassa
Suomessa Pandojen erittäin kallis ylläpito tukee Manner-Kiinalaista imperialismia. Pandat tulisi palauttaa ja todeta ”kiitos mutta ei kiitos”. Tämä olisi suomalainen luonnonsuojeluteko. Asutetaan tilat kotoperäisillä luonnonvaraisilla eläinlajeilla. Eivät ole ”luonnonsuojelijat” ja ”viherpipertäjät” tehneet aloitteita asiantilan muuttamisek

 

(Tv-dokumentti)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up