MIKÄ ON HÄRMÄLÄNOJAN PUISTON KUSTANNUSJAKO

Tampereen kaupunki on tilauksesta teettänyt Härmälänojan puistosuunnitelman. Yleissuunnitelmat on hyväksytty yhdyskuntalautakunnassa. Tässä kirjoituksessa kursivoitu teksti on suoraa lainausta kaupungilta saatuun tietoon.

”Tampereen ja Pirkkalan rajalla on käynnissä työmaa, joka on osa Härmälänojan purouoman kunnostushanketta. Samassa yhteydessä tehdään Härmälänojanpuiston esirakentamista. Härmälänojan purouoman kunnostaminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että ensitöiksi tuo puron alajuoksu palautetaan luonnonmukaisempaan muotoonsa, eli kaivetaan purouoma ja poistetaan putki, niin että puron vesi pääsee virtaamaan vapaana purouomassa. Lähtökohtana on ollut tavoite palauttaa purouoman linjaus ilmakuvassa vuodelta 1957 vastaavaksi”.

  1. vaihe ”Härmälänojan purouoman alajuoksun avaus ja Härmälänojanpuiston esirakentamisen aikataulu 11/2021-07/2022 . Puiston rakentaminen valmiiksi vaiheistuu alueen talonrakennushankkeiden mukaan. Kustannusarvio on noin 650 000 € (n. 250 000 € puiston osuutta ja loput purouoman osuutta) kustannukset jakautuvat Tampereen ja Pirkkalan kesken”.

Lisätietoa löydätte kaupungin nettisivulta ”Hyväksytyt yleissuunnitelmat [Tampereen kaupunki – Asuminen ja ympäristö – Ympäristö ja luonto – Puistot ja viheralueet – Suunnitelmat]”

Aikataulusta kerrottiin ”Rummun/putkituksen poiston tavoiteaikataulu oli alun perin vuonna 2022, mutta yhteensovittaminen Skanskan rakennustöiden kanssa aiheutti tarpeen aikaistaa putken poisto vuodelle 2021. Härmälänojan ennallistamisen suunnittelu on ollut käynnissä jo hyvän aikaa. Hanke on sovitettu talonrakentamisen aikatauluun ja nyt on oikea hetki avata oja”.

Hyvin hoidetusta informaatiosta jäin kuitenkin kaipaamaan tarkempaa tietoa mikä on Tampereen ja Pirkkalan kesken sovittu kustannusten jakosuhde ?

Mielenkiintoinen havainto Aaretti Niemisen puiston ja Härmälänojan puiston kaavasuunnittelusta. Niihin kumpaankin on kirjattu pyöränpumppu automaatti. Tämäkö on uusin kuntasuunnittelun kukkanen ?

(kuvat asemakaava suunnittelusta)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up