”Oma koti kullan kallis ” sanotaan. Kotisi saattaa todellisuudessakin tulla kalliiksi, jos olet huolimaton tai välinpitämätön.

 

Vakuutusturvasta, vaikka se maksaakin, pitää huolehtia. Unohda peruskotivakuutukset, ne ovat rahan haaskausta. Vain laaja kotivakuutus ”oikeasta” vakuutusyhtiöstä korvaa parhaiten vahinkotilanteissa. Pyydä tarjoukset, tutustu vakuutusehtoihin, kysy tarvittaessa neuvoa ja valitse. Pitää muistaa etteivät vakuutusehdot ole samanlaisia kaikissa vakuutusyhtiöissä.

 

Älä missään tapauksessa kuivata pyykkiäsi kiukaan päällä tai sijoita palavaa materiaalia kiukaan läheisyyteen.

Tarkista sähkölaitteet käytön jälkeen, etteivät ne jää päälle.

 

 

Perushuolellisuuteen kuuluu kaikkien kodin sähkölaitteiden pitäminen käyttökunnossa. Hävitä rikkinäiset laitteet oikein, ts. vie ne esimerkiksi  Nekalan jäteasemalle, Viinikankatu 46. Neuvonta puhelin on  03 240 5214  tai  kysy sähköpostilla lisätietoa,  neuvonta@pjhoy.fi.

             

Kun poistut asunnostasi pidemmäksi aikaa, ei ole pahitteeksi kytkeä sähkölaitteet, jotka eivät ole käytössä, sähköttömiksi (liesi, kiuas). Irrota laitekohtaiset sulakkeet tai kytke vikavirtasuojat käytöstä.

Asunnossasi pitää olla palovaroitin jokaista 60 asuinneliötä kohden. Huolehdi, että palovaroitin on sijoitettu ohjeiden mukaisesti. Varmista palovaroittimen kunto säännöllisesti ja vaihda paristo vuosittain.  Taloyhtiöt, joissa on keskuspalovaroittimet, muista ilmoittaa havaitsemistasi vioista taloyhtiölle.

 

Huolehdi asuntosi muistakin turvallisuusnäkökohdista. Hanki asuntoosi sammutuspeite, jauhesammutin ja ensiapulaukku.

 

Opettele itse käyttämään suojavarusteita ja ensiaputarvikkeita ja opasta kaikissa turvallisuusasioissa lapsia.

 

Ota selvää vesivahinkotapauksien varalle, mistä katkaistaan huoneistokohtainen veden tulo, vesisulku. Taloyhtiön pelastussuunnitelmasta pitäisi näkyä missä sijaitsevat asunto- ja porraskohtaiset sulut. Lisätietoa saat huoltoyhtiöstäsi.

 

                                                                                                                       KYSYVÄ EI TIELTÄ EKSY !

                                                                Lataa kännykkääsi mobiilisovellus Hätänumero  / 112 Suomi

Kuvat ( omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up