Kansallisesti arvokasta Tammerkoskea, sen koskimaisemaa sekä Hämeenpuistoa ei saa muuttaa uusilla liikenneratkaisuilla.

Lähetin oheisen kysymyksen 7.1.2020 Tampereen kaupungin asiakaspalvelu/palvelupisteeseen:
”Hei!    Tampereen kauniin koskimaiseman säilyttäminen on mielestäni ensiarvoisen tärkeää. Ratikka projektin aikana on Hämeensilta kokenut myös peruskorjauksen. Peruskorjaus käsittääkseni valmistuu ensivuoden alkupuoliskon aikana ja liikenne normalisoituu. Kuvan mukainen (liite) ”ohitusramppi” rakennettiin kosken yli Hämeensillan remonttityön ajaksi. Millä aikataululla ko. koskimaisemaa pilaava kyhäelmä poistetaan?”
Sain 10.1.2020 oheisen vastauksen Tampereen kaupunki / Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta:
”Hei!    Kiitos palautteesta. Rakennuttamispäällikön mukaan tilapäinen silta poistetaan, kun keskusta-alueen ja ratikkaan liittyvät työt on saatu lähes valmiiksi. Ratikan Hatanpään valtatien haara linja-autoasemalle on työn alla vuosina 2020 ja 2021 ja joiltakin osin vielä vuonna 2022. Silta on niin kauan, kun siitä on hyötyä jalankulku- ja pyöräilyreittien järjestämiseksi työmaiden ohitse. Näillä näkymin purku on ajankohtaista loppuvuodesta 2021 – kevät 2022.   Tampereen kaupunki/Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu”

Jos asia edistyy luvatulla tavalla, toteutuu koskimaiseman säilyttäminen. Tosin keskustelussa Tammerkosken koskimaisemasta on tullut hälyttäviä kannanottoja. Niiden mukaan koskimaisemaan tultaisiin suunnittelemaan useampia kevyenliikenteen kulkuväyliä. Tulen vastustamaan ko. hankkeita koskimaisemaa pilaavina, tarpeettomina ja kuntapoliittisina virheinvestointeina ottaen huomioon kuntataloutemme velkavetoisuuden.

(Kuvat ovat omia otoksia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed