KANKKULAN KAIVON HISTORIAA

 

Tässä kuvasarjassa kerrotaan Tampereen ja ympäristökuntien poliitikkojen ylläpitämästä yli 30-vuotisesta Tekopohjavesihankkeesta, aina ideoinnista kuoppaamiseen.

Jo suunnittelu alkumetreillä hankkeeseen suhtauduttiin vähintäänkin epäillen. Suurimpia kysymysmerkkejä löytyi imeytysprosessin luonnolle aiheutuvasta haitasta.

 

 

Pälkäne on aktiivisesti vastustanut tekopohjavesihankkeen aloittamista alueellaan.                    Aapiskukko on ollut kautta aikojen Ely-keskuksen päähänpinttymänä.

Lehtien yleisönosastolla on ollut runsaasti kirjottelua Tavase haankkeen puolesta ja vastaan. Pauli Kiuru on aktiivisesti osallitunut todellisten faktojen kertomiseen.

 

Rahaa on ”palanut” oikeusasteissa suuria määriä.

Päähänpinttymät ovat tulleet kalliksi kansalaisille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajat muuttuvat, ja järki on vihdoin viimein otettu käteen.

Koko surullisen projektin aikana hankkeen puuhahenkilöt ovat aktiivisesti tuoneet julki hienoja visioitaan. Niihin ovat langenneet monet selväjärkisetkin päättäjät. Disinformaatiosta pitäisi aina pystyä irroittamaan totuuden siemen, faktat ja visiot.  

Valitettavasti vastaavanlaiset projektit eivät lopu tähän. Aina löytyy ”hautomoita”, joista syntyy poliittisia ja muka luonnonsuojeluperusteisia innovaatioita. Tavase hankkeen puuhaheikilöiltä eivät työt lopu, ja rahoitusta varmasti löytyy.

 

Päivitetty 14.04.2024.

Tekstin ja otsikot ovat kooste eri lehtien artikkeleista kirjoittajan kommentoimina.

Vastaan tarvittaessa vain suomenkielisiin kommentteihin. If necessary, I only respond to comments in Finnish.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up